Miehiä auringon nousussa

VI GENOMFÖR EN LITEN TOMATREVOLUTION EN FRUKT I TAGET.

Vi på NAMS älskar tomater. NAMS är frukter som plockas när de precis är mogna och levereras fortfarandet fasta i sin kvist direkt till butikshyllas. Därför smakar våra tomater som en vacker sommardag även mitt på den mörkaste vinter.

Alltför ofta anses tomater fortfarande vara en industrivara vars enda parametrar är storlek, vikt, enhetlighet, röd färg och billig pris. Dessa smaklösa frukter, som kallas tomater, växer i enorma massor på gigantiska odlingar, täckta av plast, i länder där arbetsförhållandena är tveksamma och det råder en enorm brist på dricksvatten. De plockas omogna, fraktas i lastbilar och färjor genom Europa och mognar i lager. Sedan köps de utan namn eller information om ursprungsland från supermarkets bin där hundratals fingrar rör dem varje dag.

Våra NAMSar är Roternos, Piccolos, Encores, Vertions, eller Gouramis. De är specialvalda för sin söta, fullfyllig smak och de odlas med hjälp av den senaste teknologin under kontrollerade förhållanden i Björneborg på den finska västkusten. Våra växthus är uppvärmda med klassificerad hållbart fjärrvärme och vattnas enbart med återvunnet regnvatten.

Det är därför NAMS lämnar minsta möjliga koldioxidavtryck, bra samvete, och bygger en liten tomatrevolution, en frukt i taget.