Parhaat tomaattireseptit

Munakoisovuoka

Ainekset
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1 tlk
tomaattimurskaa
1
sipuli
2 rkl
tomaattipyrettä
4-5 rkl
oliiviöljyä
4 kpl
NAMS tomaattia
1 pnt
kirveliä tai muita yrttejä maun mukaan
200–300 g
juustoraastetta
suolaa ja pippuria
Valmistus

Kuori ja kuutioi sipuli, lorauta kattilaan hiukan oliiviöljyä ja paista sipulia siinä. Lisää joukkoon tomaattipyre ja anna kuullottua hetki. Kaada joukkoon vielä tomaattimurska ja laita lämpö niin pienelle, että tomaattikastike kiehuu todella hiljalleen.

Viipaloi munakoiso sekä kesäkurpitsa ja paahda viipaleita kuivalla pannulla kunnes niistä on hiukan nestettä haihtunut. Kokoa vuokaan paahtuneita viipaleita, tomaattikastiketta, yrttisilppua ja juustoraastetta kerroksittain. Lopuksi, päällystä vuoka viipaloiduilla tomaateilla ja lorauksella oliiviöljyä.

Paista uunissa 160 asteessa 1,5–2 tuntia. Lopussa voit nostaa lämpöä, jotta tomaatit saavat hiukan väriä. Tarjoile valmis munakoisovuoka sellaisenaan tai vaikka pastan/leivän kera.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaattijäätelö
4 viikkoa 6 tuntia ago
Embedded thumbnail for Uunipasta
Yksi kuukausi 2 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Tabouleh salaatti
2 kuukautta 2 viikkoa ago

Nämä elintarvikkeet on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.

Hyvää Suomesta -merkki voi olla pakkauksessa myös näin.

Sydänliiton hyväksymä merkki, joka kertoo suolan ja rasvan kohtuullisesta määrästä.

Merkki osoittaa, että yritys noudattaa Laatutarha-ohjeistoa.