Parhaat tomaattireseptit
Ainekset
2 kpl
|
valkosipulin kynsi
|
4 palaa
|
silliä tai anjovisfileetä
|
1 dl
|
rypsiöljyä
|
6-8 siivua
|
piimälimppua tai muuta leipää
|
1 rs
|
NAMS tomaatteja
|
1/2 sitruuna
|
kuori ja puristettu mehu
|
mustapippuria
| |
tuore persilja
| |
tuore basilika
|
Valmistus
Pilko valkosipulinkynnet ja sillit hienoksi. Laita öljy, valkosipuli ja silli kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Siirrä pois liedeltä ja revi joukkoon leipäsiivut niin että ne imevät itseensä marinadia.
Leikkaa tomaatit isohkoiksi paloiksi ja laita omaan kulhoonsa. Lisää sitruunankuori ja mehu, mustapippuri ja yrtit. Sekoita.
Yhdistä leivät liemineen tomaattien joukkoon, sekoita varovasti ja tarjoile.