Parhaat tomaattireseptit

nams_tomaatit_brushetta

Richard McCormick`s Bruschetta

Ainekset
12 kpl
NAMS-tomaattia
1 ruukku
Tuoretta basilikaa
1 tl
hienoa merisuolaa
1 dl
oliiviöljyä
4 siivua
vaaleaa hapanjuurileipää
4 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
iso valkosipulinkynsi
mustapippuria
sormisuolaa
Valmistus

Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Revi basilikanlehdet käsin pienemmiksi ja kääntele ne tomaattien joukkoon.

Kokoa tomaatti-basilikaseoksesta kasa, jonka päälle ripottelet suolan ja valutat oliiviöljyn. Älä sekoita, vaan jätä tomaatit marinoitumaan 45 minuutiksi huoneenlämpöön.

Voitele leipäsiivut yhdeltä puolelta kevyesti oliiviöljyllä. Paista leipäsiivuja öljytty puoli alaspäin noin 2-3 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskean sävyn. Hankaa leipäsiivujen paistopintaa kuoritulla valkosipulinkynnellä ja asettele leivät lautasille.

Nostele tomaatti-basilikaseosta leipien päälle ja viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla. Käytä kulhon pohjalle jäänyt neste esim. tomaattisessa pastakastikkeessa.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaatti-leipäsalaatti
7 kuukautta 1 viikko ago
Embedded thumbnail for Glögimarinoidut NAMS tomaatit
7 kuukautta 3 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Vaivaton vegemuhennos
1 vuosi Yksi kuukausi ago
Embedded thumbnail for Harissa papupata
1 vuosi Yksi kuukausi ago