Parhaat tomaattireseptit

nams_ratatouille

Ratatouille

Ainekset
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
500 g
NAMS-tomaatteja
400 g
laadukasta tomaattimurskaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1
munakoiso
1
kesäkurpitsaa
1
keltainen tai punainen paprika
1
kasvisliemikuutio
1/2
luomusitruuna
tuoretta timjamia
Tuoretta basilikaa
(1rkl kookossokeria)
Valmistus

Kuori ja paloittele sipuli, kuori ja murskaa valkosipulit. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja käännä levy miedolle lämmölle. Lisää öljyyn sipulit ja valkosipulinkynnet. Anna hautua hitaasti öljyssä välillä käännellen.

Kuutioi sillä välin tomaatit. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää kattilaan tomaattilohkot ja tomaattimurska sekä balsamiviinietikka (ja kookossokeri).

Jatka hauduttamista pienellä lämmöllä ja kuutioi sillä aikaa munakoiso. Lorauta oliiviöljyä paistinpannulle ja paista paloiteltua munakoisoa kunnes se alkaa ruskistua. Munakoison ruskistuessa kuutioi kesäkurpitsa. Kaada paistetut munakoisopalat kattilaan, sekoita ja jatka hauduttamista. Ruskista kesäkurpitsanpaloja öljyssä pannulla ja lisää nekin sitten kattilaan. Lopulta paloittele paprika ja lisää kattilaan.

Leikkaa tupsu tuoretta timjamia ja lisää se kattilaan kasvisliemikuution kanssa. Hauduta kansi päällä ratatouillea välillä sekoitellen noin 30-35 minuuttia. Lopuksi raasta kattilaan sitruunankuorta ja revi sekaan basilikan lehtiä. Mausta suolalla tai herbamarella.

Tarjoa vaikkapa riisin tai perunoiden kanssa.

Tämä herkullinen ratatouille-resepti löytyy Sanna Hiltusen Parantava ruoka -kirjasta.

Katso myös

Uusimmat videot

Embedded thumbnail for Tomaatti-leipäsalaatti
8 kuukautta 3 viikkoa ago
Embedded thumbnail for Glögimarinoidut NAMS tomaatit
9 kuukautta 1 viikko ago
Embedded thumbnail for Vaivaton vegemuhennos
1 vuosi 3 kuukautta ago
Embedded thumbnail for Harissa papupata
1 vuosi 3 kuukautta ago