Parhaat tomaattireseptit

Paahdettu tomaattikeitto linsseillä ja fetalla
Ainekset
1 kg
|
NAMS-tomaatteja
|
1
|
pieni valkosipuli
|
oliiviöljyä
| |
mustapippuria
| |
1 prk
|
valmiita punaisia linssejä (esim. Gogreen)
|
5 dl
|
vettä
|
1
|
kasvisliemikuutio
|
1 rkl
|
balsamiviinietikkaa
|
1 rkl
|
vaahterasiirappia / kookossokeria
|
2 dl
|
ruokakermaa
|
2 dl
|
kourallista tuoretta basilikaa
|
280 g
|
fetaa
|
Valmistus
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Puolita tomaatit keskeltä ja laita leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille. Halkaise myös valkosipuli (kuorineen) ja laita leikkuupinta ylöspäin samalle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria.
Paahda uunissa n. 30min. Ota tomaatit uunista ja kumoa ne kattilaan. Ota valkosipuleista kuoret ja lisää nekin kattilaan. Huuhdo ja valuta linssit siivilässä, lisää ne kattilaan. Kaada päälle vesi ja kasviliemikuutio. Kiehauta. Lisää vielä balsamiviinietikka ja vaahterasiirappi/kookossokeri. Sekoita ja sammuta liesi.
Lisää tuore basilika ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Murustele päälle fetaa.