Parhaat tomaattireseptit
Ainekset
2 rs
|
NAMS tomaatteja
|
oliiviöljyä
| |
mustapippuria
| |
suolaa
| |
GLÖGIMARINADI
| |
4 dl
|
valmista glögiä (jos haluat mausteisempaa, käytä 2 dl tiivitettä ja 2 dl vettä)
|
1/2 dl
|
omenaviinietikkaa
|
1
|
kanelitanko
|
2 kpl
|
tähtianista
|
2 kpl
|
rosmariinin oksaa
|
1 dl
|
sokeria
|
Valmistus
Valmista ensin tomaatit. Lämmitä uuni 110 asteeseen. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja levitä uunipellille. Pirskottele tomaattien päälle oliiviöljyä ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Kuivaa uunissa n. 2 tuntia.
Valmista glögimarinadi. Yhdistä marinadin ainekset kattilaan ja keitä viitisen minuuttia miedohkolla lämmöllä. Siirrä uunista tulleet tomaatit lasipurkkiin tai muuhun suljettavaan astiaan. Kaada marinadi tomaattien päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.