Parhaat tomaattireseptit

Tomaattisalaatti
Ainekset
5–6 kpl
|
NAMS tomaattia
|
1 kpl
|
sipuli ja sen varsi
|
1 rkl
|
väkiviinaetikkaa
|
1 rkl
|
sokeria
|
1 kpl
|
chili
|
laadukasta oliiviöljyä
| |
vastarouhittua mustapippuria
|
Valmistus
Laita kattilaan kiehumaan vettä ja tee pienet viillot tomaattien pintaan. Laita tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja nosta siitä sitten astiaan, jossa on jääkylmää vettä. Poista jäähdytyksen jälkeen tomaateista varovasti kuori.
Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita lasipurkkiin. Lisää päälle sokeri ja etikka ja ravista purkkia niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla. Viipaloi tomaatit ja ripottele niihin suolaa. Odota hetki, jotta osa tomaattien nesteestä itkettyy pois. Siirrä tomaattiviipaleet tämän jälkeen purkkiin. Lisää myös chili. Sekoita kevyesti ja nosta kylmään.
Tarjoillessa valuta nestettä pois ennen tarjolle laittamista ja viimeistele oliiviöljyllä sekä vastarouhitulla mustapippurilla.