Parhaat tomaattireseptit

Tomaatticarpaccio ja Rucola-inkiväärisalsaa
Ainekset
400 g
|
NAMS tomaatteja
|
3 cm pätkä
|
inkivääriä
|
3
|
kevätsipulia
|
0,5 dl
|
auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä
|
2 rkl
|
sherryviinietikkaa
|
1/4
|
vihreää chiliä
|
1/2 rs
|
Mimis Rucolanversoa
|
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
gourmet suolaa
|
Valmistus
Tee ensin salsa. Raasta inkivääri, pilko kevätsipulit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
Laita pannulle öljyä ja freesaa kevätsipuleita hetki. Lisää pannulle sherryviinietikka ja kiehauta nopeasti. Leikkaa rucolanversoja muutaman kerran veitsellä. Yhdistä kaikki salsan aineet kulhossa, sekoita ja anna maustua hetki.
Leikkaa tomaatista siivuja ja asettele ne lautaselle hieman limittäin. Ripottele päälle gourmetsuolaa. Levitä päälle salsaa ja rouhi päälle hieman mustapippuria. Koristele rucolanversoilla.