Parhaat tomaattireseptit
Ainekset
5-6
|
Nams tomaattia
|
1
|
sipuli
|
1/2 pnt
|
tilliä
|
150 g
|
laadukasta pastaa
|
2-3 rkl
|
laadukasta oliiviöljyä
|
50 g
|
kuorittuja hampunsiemeniä
|
1 tl
|
kuivattua oreganoa
|
1 tl
|
kuivattua sitruunaverbenaa
|
suolaa
| |
pippuria
|
Valmistus
Laita kiehuvaan veteen pasta ja lisää sinne runsaasti suolaa. Keitä pastan keittoohjeen mukaan eli la molisanan tapauksessa noin 12 min.
Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja viipaloi kuorittu sipuli pannuun. Anna freesaantua rauhassa. Murskaa käsin nams tomaatit sipulin seuraksi ja anna kiehua kokoon. Leikkaa tilli krouvisti joukkoon. Kun kastike on kiehunut puoleen, lisää joukkoon kuivayrtit ja pasta. Mausta hiukan tummalla balsamicolla jos siltä tuntuu. Siirrä pasta lautaselle ja ripottele pinnalla kuorittuja hamppunsiemeniä.
Sitten onkin aika syödä.