Parhaat tomaattireseptit

Mansikka-tomaattipiirakka
TÄYTE
| |
300 g
|
mansikoita
|
3–4
|
makeaa NAMS tomaattia
|
50 g
|
tummaa sokeria
|
POHJA
| |
100 g
|
voita
|
100 g
|
sokeria
|
1
|
kananmuna
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
3 dl
|
vehnäjauhoja
|
PINTAMURU
| |
50 g
|
voita
|
50 g
|
ruokokidesokeria
|
1/2 dl
|
vehnäjauhoja
|
1–2 dl
|
kaurahiutaleita
|
Aloita täytteestä: leikkaa tomaatista liha irti ja poista siemenet. Laita kattilaan tomaatin liha, mansikat ja sokeri ja keitä 5-10 min, jätä sitten jäähtymään.
Tee sitten piirakkapohja: sekoita voi ja sokeri, lisää joukkoon kananmuna. Sekoita hyvin ja siivilöi joukkoon kuivat aineet. Sekoita piirakkataikina tasaiseksi ja painele se sitten rasvattuun uunivuokaan. Painele reunat niin, että nousevat hiukan. Kaada jäähtynyt mansikka-tomaattimassa taikinalle.
Valmista muruseos nyppimällä kaikki pintamurun ainekset sekaisin ja levitä se piirakan pintaan. Paista 200 asteesssa, noin 30-35 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua, kannattaa kuitenkin muistaa, että piirakan maku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Tämän piirakan seuraksi sopii loistavasti vaikka vaniljajäätelö.